Llibres

Ética animal: El cómic para el debate (La otra h)

Ética animal: El cómic para el debate (La otra h)

Kockel, Julia i Hahn, Oliver

EDITORIAL: Herder
ANY: 2019
GÈNERE: àlbum il·lustrat
EDAT: a partir dels 14 anys
LLENGUA: castellà

SINOPSIS:

Un còmic que explora la controvertida i contradictòria relació entre els éssers humans i els altres animals. Són animals de família o bestiar produït i sacrificat en massa per al nostre consum diari? On resideix realment la diferència?

Des de l'antiguitat, els humans hem intentat establir una distinció que ens diferenciï i situï en un rang més elevat respecte a les altres espècies. Però, amb què podem justificar aquesta relació amb els altres animals? Amb quins criteris categoritzem i distingim els diferents grups d'éssers vius? On tracem la línia divisòria entre els privilegis de les persones humanes i els privilegis d'un animal? Què opinions i corrents hi ha al respecte, i com ha evolucionat l'ètica animal fins avui?

El present còmic rastreja, des dels inicis de la filosofia occidental fins al debat actual, el vast panorama de les teories ètiques sorgides amb relació als animals. Aquesta obra combina el rigor i la complexitat del tema amb entretingudes il·lustracions i anècdotes. Així, aquest còmic per al debat convida a qualsevol lector a interrogar-se sobre la «barrera» que ens separa dels altres animals i sobre quina actitud hem de prendre respecte d'ells.